Podcasts

Hier vindt u de podcasts van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) over dilemma's en vraagstukken binnen de volkshuisvesting.

 

Alle podcasts

26-06-2024 16:29

VTW Podcast Actueel - Ontwikkelingen ouderenhuisvesting

In deze VTW Podcast gaan onze podcasthosts Eelkje van de Kuilen en Frank Roerdinkholder in gesprek met Patrick de Rooij, bestuurder van zorgorganisatie Mijzo en commissaris bij woningcorporatie Leystromen over het onderwerp ouderenhuisvesting.

21-06-2024 11:49

Podcast Actueel - actualiteiten corporatiesector in gesprek met Aedes

Welkom bij deze aflevering van de podcast VTW Actueel. Vandaag gaan we in gesprek met Aedes over de actualiteiten in de corporatiesector. We spreken  met Richard Bos, senior lobbyist bij Aedes.

25-04-2024 22:45

VTW Podcast Actueel - in gesprek met het Waarborgfonds Sociale Woningbouw

Welkom bij deze aflevering van de podcast VTW Actueel. Vandaag gaan we in gesprek met het WSW, het Waarborgfonds Sociale Woningbouw. De instantie dit ervoor zorgt dat wij als corporaties zo goedkoop mogelijk kunnen lenen. We spreken natuurlijk met Rob Rotscheid, bestuursvoorzitter bij het WSW.

18-04-2024 11:28

VTW Actueel - Staat corporatiesector 2023

In gesprek over de Staat van de corporatiesector 2023. Dit doen we met twee gasten die ons alles over de Staat kunnen vertellen, namelijk Maarten van Heugten van de Autoriteit woningcorporaties en Gijs Zeestraten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

14-02-2024 08:58

VTW Actueel - Solidariteit in de corporatiesector: beleid en praktijk

In deze aflevering van VTW Actueel deelt Claudia Beumer, directeur-bestuurder bij Sint Joseph in Almelo, haar ervaringen met en haar visie op solidariteit in de corporatiesector.Hugo de Jonge zegt dat het essentieel is dat corporaties samenwerken en elkaar ondersteunen als dat nodig blijkt. Maar in de praktijk blijkt dat niet...

08-02-2024 10:14

VTW Actueel - Formatiefiasco en de impact op toekomstige wetgeving in de volkshuisvesting

In deze aflevering van de podcast VTW Actueel duiken we in de politieke ontwikkelingen. Wat zijn de implicaties van het mislukken van de formatiegesprekken? Hoe beïnvloedt dit de toekomstige wet- en regelgeving in onze sector? Krijgen we -nog meer- vertraging? We gaan ook in op  solidariteit in de sector, we...

30-11-2023 10:22

VTW Actueel – Cybercrime bij Woningcorporaties

Dit keer hebben we het over cybersecurity. We bespreken de grote hack van 2022: wat hebben we ervan geleerd, en wat zijn de lessen voor toezichthouders? Plus: zijn er nog meer voor interessante ontwikkelingen op dit gebied waarvan we moeten weten?

21-11-2023 14:55

VTW Actueel - In gesprek met Faissal Boulakjar: de volkshuisvestelijke visie van D66 onder de loep

Dit keer gaan we, aan de vooravond van de verkiezingen, in gesprek met Faissal Boulakjar, Tweede Kamerlid van D66. Wat staat er in hun verkiezingsprogramma en hoe kijkt Boulakjar aan tegen de programma's van andere partijen? Een gesprek over woningnood, betaalbaarheid, inzet op middenhuur, een nationaal isolatieoffensief en de financiële...

29-09-2023 09:21

VTW Actueel - In gesprek met Gijsbert van Herk: gevolgen van val kabinet voor corporaties in de praktijk

In deze aflevering is Gijsbert van Herk te gast, de bestuursvoorzitter van Staedion. Het is een gesprek waar veel aan bod komt. We hebben het onder meer over de ongedeelde stad, de sociale taken van een corporatie, solidariteit en belemmerende regelgeving. Van Herk vindt dat de sector gebaat zal zijn...

Veel gezocht