VTW Bijeenkomst ‘Huurdersparticipatie in de boardroom’ - 28 november

01-12-2023 09:45

Op 28 november organiseerde de VTW, na een geslaagde ALV, een inspirerende bijeenkomst bij en met woningcorporatie Leystromen over het onderwerp ‘Huurdersparticipatie in de Boardroom’. Tijdens deze bijeenkomst stond huurdersparticipatie centraal.

Het eerste deel van de bijeenkomst richtte zich op de ontwikkelingen binnen de formele huurderorganisatie en andere vormen van participatie bij Leystromen. Inzichten en lessen werden gedeeld over de visie op participatie, en de positieve en negatieve aspecten van formele huurdersparticipatie. Ervaringen van de Raad, met bijzondere aandacht voor de huurderscommissarissen, werden besproken.

Weging van dilemma’s

Het tweede interactieve deel van de bijeenkomst omvatte groepsgesprekken. Deelnemers discussieerden aan verschillende tafels over prikkelende stellingen en vragen. De volgende kernvragen kwamen aan bod:

  • Hoe zorg je voor het bewonersperspectief aan de RvC-tafel?
  • Welke informele vormen van participatie zijn er nog meer om de stem van de huurder goed in het vizier te hebben?       
  • Hoe kijken we naar wetgeving, zoals de WOHV?
  • Heeft participatie altijd toegevoegde waarde?

De discussies waren levendig en informatief, waarbij de rond de 30 deelnemers hun ervaringen deelden en nieuwe inzichten opdeden. Het was mooi en waardevol om met elkaar over dit thema van gedachten te wisselen. Er zijn verschillende belangrijke vraagstukken die ons allen bezighouden, zoals: Welke rol speelt huurdersparticipatie bij de weging van dilemma’s en bij de besluitvorming. Welke rol heeft de huurderscommissaris in de praktijk?
De bijeenkomst eindigde zeer terecht met dankwoorden aan Leystromen voor hun gastvrijheid en de goede organisatie van de dag.

Kijk hier het filmpje van de ALV en de regiobijeenkomst

Lees het interview met huurderscommissaris Inge Bongers


Veel gezocht