Bent u de meest transparante corporatie?

01-07-2011 07:02

Corporaties kunnen hun jaarverslag weer insturen voor Het Glazen Huis 2011. De prijs voor de meest transparante woningcorporatie wordt dit najaar voor de zesde keer uitgereikt. Aanmelden kan tot 1 augustus 2011.

In 2010 deden bijna 150 corporaties mee aan Het Glazen Huis. Volgens deelnemers heeft Het Glazen Huis een positieve invloed gehad op de kwaliteit van hun jaarverslag. De prijs biedt velen inspiratie, een handige checklist of vergelijkingsmateriaal bij het maken van een goed jaarverslag.

Duurzaamheid themaprijs
Ook dit jaar heeft Het Glazenhuis twee prijscategorieën: die voor de meest transparante woningcorporatie en de themaprijs. Die is, net als vorig jaar, voor de corporatie die zich het best verantwoordt over ‘duurzaamheid’. Het gaat dan zowel om het ecologisch investeren (duurzaam bouwen) als om het nemen van energiebesparende maatregelen in de woning (duurzaam wonen).

Energiesprong-prijs
Nieuw dit jaar is de eervolle vermelding voor de Energiesprong. Die zal gaan naar de woningcorporatie die in het jaarverslag laat zien dezelfde ambities na te streven en te realiseren als in het programma Energiesprong van het ministerie van BZK en de SEV.

Initiatiefnemers
Het Glazen Huis is oorspronkelijk een initiatief van de SEV en PricewaterhouseCoopers en wordt ondersteund door de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties, de Nederlandse Woonbond en Aedes. Meer informatie over deelname op de website van Het Glazen Huis.

Aanmelden
Om deel te nemen vragen we u vóór 1 augustus twee schriftelijke exemplaren van uw jaarverslag op te sturen én de digitale versie van uw jaarverslag te uploaden via http://www.dropitto.me/glazenhuisprijs. U kunt hiervoor het password ‘ghp’ gebruiken.

Beschikt uw organisatie over meerdere versies van het jaarverslag, kiest u dan één jaarverslag dat u beschouwt als de versie waarmee u maatschappelijke verantwoording aflegt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Download het beoordelingskader 2011.


Veel gezocht