Ontbijtbijeenkomst en presentatie VTW essaybundel 'Wonen en samenleven in verandering'

15-12-2023 08:00 - 11:00
Museum Het Schip Amsterdam Amsterdam
Bronia Vermaas-van de Bilt - directeur VTW Egbert de Vries - voorzitter VTW Lale Gül - essayist Marije van den Berg - essayist Floor Milikowski - essayist Weimar von Meding - essayist
0
€ 25
Naar leden login voor inschrijven

Omschrijving bijeenkomst

De VTW heeft een prikkelende essaybundel samengesteld voor haar leden, waarin niet alleen demissionair minister Hugo de Jonge een essay heeft geschreven, maar ook mensen van buiten de sector hun bijdrage hebben geleverd. Diverse essayisten en kunstenaars uit de samenleving delen hun perspectieven op de uitdagingen en mogelijke oplossingsrichtingen binnen de volkshuisvesting.

U bent van harte welkom bij de presentatie van de bundel op 15 december om 8:00 uur in Amsterdam. Het wordt een lekkere, interessante en leerzame ontbijtbijeenkomst met veel ruimte voor gesprekken en ontmoeting.
Het eerste exemplaar van de bundel wordt uitgereikt aan Zeno Winkels - directeur van de Woonbond.
Daarna lezen essayisten Lale Gül, Marije van den Berg, Floor Milikowski en Reimar von Meding passages uit hun essays voor en gaan ze met elkaar en met het publiek in gesprek.
Alle aanwezigen krijgen de bundel ‘Wonen en samenleven in verandering: essays over de toekomst van volkshuisvesting’ uitgereikt. Daarna gaan we onder begeleiding een rondleiding doen binnen het prachtige Museum het Schip: ‘Stap terug in de tijd en maak kennis met de idealen van de Amsterdamse School’.
Egbert de Vries, de voorzitter van de VTW, zal de bijeenkomst afsluiten.

We hopen u te zien. Schrijf u wel snel in: er is beperkt plek!

Tijdsindeling programma

8.00 uur Aankomst en start van het ontbijt
8.10 uur Opening en welkom door Bronia Vermaas-van de Bilt, directeur VTW en Egbert de Vries, voorzitter VTW
8.25 uur Essayisten Lale Gül, Marije van den Berg, Floor Milikowski en Weimar van Meding lezen voor uit eigen werk en bevragen elkaar en het publiek.
9.00 uur Vervolg ontbijt en gelegenheid voor informele gesprekken
9.30 uur Rondleiding door het museum het Schip: stap terug in de tijd en maak kennis met de idealen van de Amsterdamse School
10.15 uur Afronding met koffie en lekkers, en met reflectie door Egbert de Vries
11.00 uur Einde bijeenkomst
Terug naar overzicht

Veel gezocht