Nieuwsbrief 1 september 2023

VTW Regiobijeenkomst Oost West Wonen - woensdag 27 september 2023 van 17.00 tot 20.30 uur

Kom naar de regiobijeenkomst van Oost West Wonen (Middelharnis) op woensdag 27 september van 17.00 - 20.30 uur. 

Kijk uit naar inspirerende gesprekken en eye-openers! Tijdens deze bijeenkomst zullen Marleen van de Kamp, bestuurder bij Oost West Wonen, en Marlies de Kraauw, programmamanager Toekomstbestendig leven op Goeree-Overflakkee, u inzichten geven en ervaringen delen over het programma. Deze avond biedt ook de gelegenheid om waardevolle discussies te voeren met professionals uit uw vakgebied. Daarnaast is er altijd tijd om recente ontwikkelingen en inzichten binnen de sector te bespreken.

Lees verder

Volkshuisvesting moet topprioriteit volgend kabinet zijn

De wooncrisis wordt alleen maar erger, er dreigt een infarct voor de volkshuisvesting. Het volgende kabinet moet koers houden, regie nemen en doorpakken. Dat is de boodschap van Aedes aan alle politieke partijen die bezig zijn met hun verkiezingsprogramma’s. Woningcorporaties maakten met het huidig kabinet afspraken over betaalbare huren, nieuwbouw, verduurzaming en leefbaarheid. Ze zijn al volop bezig die waar te maken, samen met andere partijen. De steun van een volgend kabinet blijft nodig.

 

Lees verder

FD: De Nederlandse huurwoning verliest zijn glans voor beleggers

Een grote Canadese belegger overweegt zijn bijna 7000 Nederlandse huurwoningen van de hand te doen. Vooral buitenlandse investeerders maken pas op de plaats met hun aankopen. Van een uittocht is geen sprake, maar de Nederlandse woning lijkt zijn glans als belegging te verliezen.

Lees verder

Doe mee met de 16e editie van het Grant Thornton Commissarissen Benchmarkonderzoek 2023

Als lid van de VTW bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de 16e editie van het Grant Thornton Commissarissen benchmarkonderzoek. Het benchmarkonderzoek is toonaangevend in het toezicht in de private en semipublieke sector. U kunt deelnemen via een online vragenlijst of door middel van een persoonlijk interview. U kunt tot 15 oktober deelnemen. Hieronder vindt u meer informatie van het onderzoeksteam over uw voorkeur voor deelname.

Lees verder

InnovatietripNL voor Toezichthouders - 16 en 17 november 2023

Unieke tweedaagse tour op 16 en 17 november 2023 langs innovatieve organisaties speciaal voor de open minded toezichthouder.

De NVTZ organiseert een unieke innovatietrip, welke ook zeker interessant voor u kan zijn.

Lees verder

Om (nog eens) te lezen... interessante interviews over onderwerpen die voor u als toezichthouder van belang zijn

Elke twee weken staat in de VTW Nieuwsbrief mooie inhoudelijke artikelen waar u in uw werk als toezichthouder mee te maken krijgt. In deze nieuwsbrief hebben we een aantal voor u gebundeld, zodat u deze in de nazomer (nog eens) kunt lezen.

Lees verder

Politiek nieuwsoverzicht 28 augustus 2023

Deze week in het politiek nieuwsoverzicht o.a. Wet kwaliteitsborging voor het bouwen, Wet vaste huurcontracten, nieuwbouw, vleermuizen, flexwoningen en  verkiezingen.

Lees verder

VTW Academie: Opleidingsagenda VTW Academie

Het opleidingsprogramma van de VTW Academie gaat in september weer volop van start. De onderstaande masterclasses hebben nog enkele deelnemersplaatsen beschikbaar. Klik op de specifieke masterclass voor meer informatie en schrijf u nog snel in! Op de website kunt u tevens het volledige programma voor het najaar vinden.

Lees verder

Actueel: vacatures in de RvC

Op dit moment hebben we 12 vacatures bij 9 corporaties: Woningstichting Nijkerk, Woonwaarts, Woonvizier, Woonzorg Nederland, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, Wonion, Stadlander, De Leeuw van Putten en Intermaris. 

Lees verder