Visie op besturen en toezichthouden en het effect van management karakteristieken

Denkt u weleens na over het effect van uw eigen karakteristieken op uw beslissingen als toezichthouder? Met slechts 10 minuten van uw tijd kunt u mij helpen dit te onderzoeken, namelijk door het invullen van mijn vragenlijst en deze vragenlijst te delen met uw bestuurder. Dit onderzoek is onderdeel van mijn master Organization Studies aan Tilburg University.

Visie op besturen en toezichthouden
De Governancecode bepaalt dat bestuur en RvC een gezamenlijke visie dienen te hebben op besturen en toezichthouden. Om meer inzicht te krijgen in de totstandkoming van deze visie, doe ik onderzoek naar het (mogelijke) effect van management karakteristieken zoals leeftijd, ambtstermijn, opleidingsniveau en sectorspecifieke ervaring op deze visie.

Even voorstellen
Graag stel ik mezelf eerst even voor. Mijn naam is Mike van Beek, ik ben 23 jaar oud en woon in Utrecht. Om mijn master Organization Studies aan Tilburg University af te ronden, en vanuit persoonlijke interesse, doe ik onderzoek naar de (management)top (bestuur en RvC) binnen woningcorporaties.

Onderzoek
Het doel van mijn onderzoek is om beïnvloedende factoren, specifiek de management karakteristieken, te onderzoeken die van invloed zijn op de totstandkoming van de gedeelde toezichtvisie.

Als toezichthouder bij een woningcorporatie bent u nauw betrokken bij de totstandkoming van de gedeelde toezichtvisie en daarmee bent u een van de mogelijke respondenten. Ik wil u graag vragen om onderstaande vragenlijst in te vullen.

U helpt hierbij niet alleen mij om het onderzoek succesvol af te ronden, maar ook om met mijn onderzoek een bijdrage te leveren aan het inzicht krijgen in de totstandkoming van de gedeelde toezichtvisie.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten. Daarnaast zou ik u willen vragen om deze vragenlijst te delen met de directeur bestuurder van uw woningcorporatie. Dit helpt mij enorm om voldoende respondenten te kunnen bereiken.

Link vragenlijst: https://tilburgss.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_b737IJo7UWYFpxs

Resultaten onderzoek
Bent u geïnteresseerd in de resultaten van mijn onderzoek? Laat dan bij de laatste vraag uw e-mailadres achter. Na het afronden van dit onderzoek zal ik u de meest belangrijke resultaten toesturen. Ik wil u alvast bedanken voor het invullen van de vragenlijst!

Bevorderen kwaliteit toezichtvisies
De VTW heeft in 2021 prijzen uitgereikt voor de beste toezichtvisie om de kwaliteit van de toezichtvisies te bevorderen en goede voorbeelden te delen. Hierbij is nauw samengewerkt met Tilburg University op het thema Toezichtvisie. Hieronder vindt u meer informatie.


Terug