WRR rapport 'Van tweeluiken naar driehoeken'

28-05-2014 08:02

Op dinsdag 27 mei jl. presenteerde Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid het rapport "Van tweeluiken naar driehoeken" over de interne checks and balances bij semipublieke organisaties.

In het advies stelt de WRR dat woningcorporaties, onderwijs- en gezondheidszorginstellingen hun interne tegenspraak beter moeten organiseren. Hierdoor wordt het zelfcorrigerend vermogen van deze semipublieke organisaties versterkt. Dit helpt bij het beter verankeren van maatschappelijke belangen.

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) nam het eerste exemplaar van het rapport in ontvangst.

Reactie VTW
De VTW heeft met belangstelling kennisgenomen van de inhoud van het rapport. "Wat wij er zeker in herkennen," aldus directeur Albert Kerssies, 'is ons initatief 'De Aanspreekbare Commissaris' uit 2012. De campagne 'Wij toetsen ons toezicht' sluit echt aan bij de aanbevelingen van de WRR over een betere organisatie van de interne tegenspraak.

U kunt het hele rapport van de WRR lezen op de website van de WRR. In het kader van de Aanspreekbare Commissaris is ook een Prezi gemaakt. Deze kunt u hier downloaden.

UPDATE 12-09-2014:
Bekijk de reactie van het kabinet op het rapport.


Veel gezocht