Wetsvoorstel topinkomens (semi-)publieke sector naar Raad van State

10-05-2010 05:00

De ministerraad heeft eind april 2010 het wetsvoorstel Normering uit publieke middelen gefinancierde beloning topfunctionarissen voor advies naar Raad van State gestuurd.

In het wetsvoorstel wordt de beloning van topfunctionarissen voor woningcorporaties en voor de publieke- en semipublieke sector nader geregeld. Voor corporaties geldt op grond van het voorstel dat de beloning van bestuurders en hoogste leidinggevenden niet uitstijgen boven ca. 180.000 euro, oftewel 130 procent van het (bruto) ministersalaris. minister.

VTW en Aedes hebben zich steeds op het standpunt gesteld dat gezien het private karakter van woningcorporaties en het feit dat geen sprake is van bekostiging uit publieke middelen voor corporaties het regime zou moeten gelden, waarbij de branche een eigen beloningscode opstelt. Dit standpunt hebben VTW en Aedes in de consultatieronde voorafgaand aan het wetsvoorstel gezamenlijk naar voren gebracht.

VTW en Het Directeurencontact hebben een commissie, onder voorzitterschap van Anton Westerlaken, gevraagd een voorstel te doen voor herziening van de huidige adviesregeling Izeboud voor de honorering van corporatiebestuurders. Het conceptadvies is inmiddels gereed en wordt in de Algemene Vergadering van 3 juni besproken.


Veel gezocht