Weinig mis met honoraria commissarissen woningcorporaties

29-08-2014 07:49

Het overgrote deel van de honoraria en zittingstermijnen van commissarissen van woningcorporaties voldoet aan de normen. Zeker nu de maximale vergoeding van commissarissen omhoog gaat, verdient nog maar een handvol toezichthouders te veel. Dat is het geval bij Weller Wonen, De Woonmensen/SJA en Mooiland.

Daarnaast blijken veel commissarissen met dik zitvlees in 2014 te zijn afgetreden. Dit blijkt uit een analyse van de cijfers van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) in het vandaag verschenen nummer van het Woonbondtijdschrift Woonbondig.

Lees het nieuwsbericht op de website van de Woonbond

Bekijk het overzicht honoreringen en zittingstermijnen commissarissen 2013

Reactie VTW: De Woonmensen/SJA heeft de VTW medio juni 2014 laten weten dat de gegevens over de honoreringen en zittingstermijnen commissarissen 2013, die zij in het voorjaar van 2014 hebben aangeleverd en waarop de Woonbond zich bij haar analyse heeft gebaseerd, onjuist zijn. Bovenstaand overzicht bevat de juiste gegevens. Hieruit blijkt dat De Woonmensen/SJA voor wat betreft de honoreringen en zittingstermijnen commissarissen 2013 voldoet aan de normen.

Mooiland heeft de VTW laten weten dat de bijzondere situatie bij Mooiland in 2013 heeft geleid tot extra RvC-bijeenkomsten die aanvankelijk extra werden vergoed. Deze extra vergoeding is later terugbetaald. Hierdoor is de bezoldiging van Mooiland in 2013 conform de WNT. Het is niet duidelijk of de bezoldiging van de RvC in 2013 ook conform de Honoreringscode Commissarissen is. Het is de VTW niet bekend in welke zwaarteklasse Mooiland is ingedeeld op basis van de Sectorbrede Beloningscode Bestuurder Woningcorporaties. Mooiland is sinds november 2013 lid van de VTW.

 


Veel gezocht