#Waar kan ik wonen?

24-10-2023 12:44

De wooncrisis gaat heel vaak over stenen, locaties en kosten, en te weinig over woningzoekenden en huurders voor wie corporaties dag in dag uit werken. Daarom geeft Aedes onder de titel 'Waar kan ik wonen?' woningzoekenden een stem en gezicht.

En dat gezicht is veelzijdig: van een starter die noodgedwongen nog/weer bij haar oudere broer woont tot een senior stel dat kleiner en gelijkvloers wil wonen. Van een onderwijzer die betaalbaar dichter bij zijn werk wil wonen tot een voormalig dakloze die weer zijn woonruimte dreigt kwijt te raken. En van een gescheiden ouder met kinderen tot iemand die door een fysieke beperking meer ondersteuning nodig heeft.

 

Laten we met #waarkanikwonen samen een oproep doen richting politiek Den Haag. Om zo in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen te laten zien voor wie sociale huur onmisbaar is. Kies voor Wonen!

Echtpaar Kuiper wil doorstromen maar dat kan niet

Dit echtpaar woont al meer dan 40 jaar in hun eengezinswoning. Ze zijn nog in goede gezondheid, maar merken wel dat werken in de tuin en dagelijks de trap op en af, steeds moeizamer gaat. ‘We willen de tijd voor zijn. En voordat het echt niet meer gaat, graag verhuizen naar een kleinere en gelijkvloerse woning.’ Doorstromen naar een passende woning voor deze nieuwe levensfase, en een eengezinswoning achterlaten voor een jong gezin dat is hun wens. Met nu de vraag: waar kan ik wonen? 

 
 
Op de site van Aedes zijn nog veel meer indringende filmpjes te vinden en te delen van mensen die hard op zoek zijn naar een corporatiewoning. 

Veel gezocht