VTW viert tienjarig bestaan met congres en essaywedstrijd

22-03-2012 13:40

De VTW viert haar tienjarig bestaan met een lustrumcongres en essaywedstrijd. Zij nodigt iedereen uit die een visie heeft op de toekomst van het toezicht op woningcorporaties, deze op papier te zetten. De drie  winnende essays worden opgenomen in een speciale bundel die zal worden gepresenteerd op het lustrumcongres in september 2012.

Albert Kerssies, directeur van de VTW: “Het denken over intern toezicht staat niet stil. Ontwikkelingen in de corporatiesector roepen vragen op over de toekomstbestendigheid van het toezichtstelsel. Om het denken hierover te stimuleren schrijft de VTW een essaywedstrijd uit. Wij nodigen iedereen uit die een visie heeft op de toekomst van het toezicht op woningcorporaties, deze op papier te zetten.”

Inzenden kan tot eind juni 2012. Een jury van deskundigen uit de wereld van de woningcorporaties en de governance leest en beoordeelt de ingezonden essays. De drie winnende essays worden opgenomen in een speciale bundel die zal worden gepresenteerd op het lustrumcongres in september 2012.

Meer informatie over de essaywedstrijd is te vinden in de folder.

Lustrumcongres
Een aantal toonaangevende sprekers, waaronder demissionair minister Spies (BZK), zullen hun licht laten schijnen op het thema van het lustrumcongres: Wat is goed intern toezicht op woningcorporaties nu en in de toekomst en hoe breng je de theorie op een adequate manier in de praktijk. 

Albert Kerssies, directeur van de VTW: “Hiervoor zijn goede spelregels nodig, maar vooral de juiste cultuur en het juiste gedrag.”

Ook wordt op het lustrumcongres gediscussieerd over de rol van de VTW voor de komende jaren, mede op basis van een raadpleging onder leden  en relaties  die in het voorjaar zal plaatsvinden.


Veel gezocht