VTW ochtendspecial: 'De financiering van woningcorporaties' 6 december 2013

04-11-2013 11:34

Op 6 december organiseert de VTW de bijeenkomst 'De financiering van woningcorporaties' in de Jaarbeurs in Utrecht. Aanleiding is de nieuwe strengere eisen aan de borging door het WSW. Welke gevolgen heeft dit voor de splitsing van corporaties en voor de financiering van het ‘DAEB’ en het ‘niet-DAEB’ bezit? Wat zou een commissaris hierover moeten weten?
Die vragen komen aan bod in deze 'Ochtendspecial' van 09.00-14.00 uur die in samenwerking met Seminars op Maat (SOM) tot stand is gekomen.

Na de ontvangst vanaf 09.00 uur trapt prof. dr. Johan Conijn (UvA) af over de stand van zaken met betrekking tot de Herzieningswet / novelle en de ontwikkelingen op het gebied van het externe toezicht. 
Vervolgens zal ir. Birgitte van Hoesel, bestuurder van het WSW, ingaan op de nieuwe missie en strategie van het WSW, wat het beoordelingskader wordt en welke consequenties dit alles heeft voor de borging.
Na een korte pauze geeft drs. Pauline Bieringa, directeur Public Finance bij de BNG Bank, een toelichting op de financierbaarheid van woningcorporaties en mogelijke alternatieven.
Daarna is er de gelegenheid voor discussie en reflectie, met om 12.30 uur een lunch. De bijeenkomst eindigt uiterlijk om 14.00 uur.

Meer informatie over het programma vindt u op de website van SOM.

VTW-leden wonen de Ochtendspecial gratis bij, overige geïnteresseerden betalen 195 euro. VTW leden kunnen zich online aanmelden via leden login, overige belangstellenden via de hierboven genoemde website van SOM.


Veel gezocht