Vragen en antwoorden ministeriële regeling 'staatssteun'

18-11-2010 09:13

De tijdelijke regeling 'Diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen volkshuisvesting' is in de Staatscourant gepubliceerd op 8 november 2010.

Vragen en antwoorden
Hieronder vindt u een overzicht met vragen en antwoorden over de regeling. Aedes heeft de afgelopen tijd antwoord gegeven op de vragen over de regeling, voor zover die toen beantwoord konden worden. Deze informatie is nu geactualiseerd aan de hand van de definitieve tekst van de regeling.

Handreiking inkomenstoets
In de tijdelijke regeling 'Diensten van algemeen economisch belang toegelaten instellingen' is aangegeven dat 'corporaties zich naar redelijkheid ervan dienen te vergewissen welk – gezamenlijk - verzamelinkomen de nieuwe huurder(s) naar schatting zullen genieten in het jaar van aanvang van het huurcontract'. In samenwerking tussen WWI, VNG en Aedes is een schema ontwikkeld dat daarbij als hulpmiddel kan dienen. Tevens is in samenwerking tussen genoemde partijen een factsheet samengesteld. U kunt beide hieronder downloaden.

Rectificatie
In de op 8 november gepubliceerde tekst ontbreekt een verwijzing. Inmiddels is dit in de Staatscourant gerectificeerd. Artikel 3, eerste lid bevat nu de verwijzing naar artikel 2.

Downloads
- Vragen en antwoorden Tijdelijke regeling
- Schema toetsing huishoudinkomen
- Factsheet BZK Tijdelijke regeling

Links
Zie ook het dossier Staatssteun woningcorporaties op de website van de Tweede Kamer. 

Bron: Aedesnet.nl


Veel gezocht