Visitatie op stoom

11-01-2011 07:07

Bijna honderd procent van de Aedes-leden voldoet aan de afspraken die binnen Aedes-verband zijn gemaakt over visitatie. Velen hebben de visitatie afgerond. Anderen zijn er mee bezig of hebben ervoor een afspraak gemaakt. Deze leden hebben dispensatie gevraagd en gekregen om de visitatie in 2011 af te ronden.

Schorsen
Het Aedes-bestuur is voornemens om de corporaties te schorsen die in de zomer van 2011 nog steeds geen afspraak voor een visitatie (afgerond in 2011) hebben gemaakt. Wanneer corporaties ook daarna in gebreke blijven, zegt Aedes het lidmaatschap eenzijdig op. Corporaties die zich alsnog laten visiteren, zijn weer welkom als lid.

Leden met minder dan 1.000 verhuureenheden hadden al eerder dispensatie gekregen tot en met 31 december 2011. Voor hen is pas sinds september 2010 een aangepaste visitatiemethodiek beschikbaar.

In de AedesCode staat dat leden zich eens in de vier jaar moeten laten visiteren. Het Aedes-bestuur heeft alle leden in juni 2010 laten weten de naleving van de visitatieplicht uit de AedesCode actief te gaan bewaken.

Bron: www.aedesnet.nl


Veel gezocht