Vacature lid VTW-bestuur

01-02-2013 14:58

Momenteel is er in het VTW-bestuur een vacature wegens het aflopen van de benoemingstermijn van bestuurslid Lilianne van den Broek. De werving en selectie start in 2013. De benoeming van het nieuwe bestuurslid vindt plaats in de algemene ledenvergadering op 25 juni 2013.

De VTW is de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties die tot doel heeft de professionalisering en positionering van het intern toezicht vorm en inhoud te geven. De VTW handelt in het belang van de sector vanuit de overtuiging dat goed intern toezicht van essentieel belang is. Zeker in deze tijden van economische crisis en het slechte imago van de corporatiesector is deskundig, onafhankelijk en integer toezicht van groot belang.

De vereniging bestaat inmiddels 10 jaar en zal als beroepsvereniging haar dienstverlening naar het groeiend aantal leden verder verstevigen als ook het belang van de rol van het intern toezicht uitdragen naar relevante stakeholders.

De VTW neemt in dat verband standpunten in over cruciale thema’s die het intern toezicht betreffen. Daarnaast organiseert zij workshops en discussies, participeert in diverse platforms, zoekt samenwerking, initieert zelfstandige onderzoeken en denkt mee op landelijk niveau.

De VTW heeft een bestuur dat uit 5 leden bestaat. Dit bestuur wordt ondersteund door een verenigingsbureau onder leiding van een directeur.

Profiel U onderschrijft de missie en doelstellingen van de vereniging. U beschikt over kennis en ervaring rond governance vraagstukken en in het bijzonder de rol van het interne toezicht daarbinnen. U bent lid van de VTW.

Uitgangspunt voor de bezetting van het VTW bestuur is dat zij uit generalisten, met een helikopterview, bestaat die gezamenlijk een multi disciplinair team vormen. Gezocht wordt naar leden die  beschikken over ruime ervaring in een eindverantwoordelijke en/of bestuurlijke rol in het bedrijfsleven, dan wel in het publieke domein. Van de leden wordt collegiale besluitvaardigheid en resultaatgerichtheid verwacht.  U heeft uw ervaring opgedaan in een vergelijkbaar complex krachtenveld en bezit relevante  netwerken op bestuurlijk en strategisch niveau. U bent samenwerkingsgericht en verbindend.

U heeft kennis en ervaring op volkshuisvestelijk gebied, beschikt over een volkshuisvestelijk netwerk, zo mogelijk een netwerk in aanpalende sectoren zoals wonen, zorg en welzijn, alsmede kennis en ervaring met betrekking tot communicatie, zakelijke dienstverlening met een brede bestuurservaring en goed ondernemingsbestuur. Ten aanzien van de persoonlijkheidskenmerken en competenties geldt: teamspeler, verbindend, initiatiefrijk, creatief, durf, innoverend, strategisch, visionair, netwerker, integer en oprecht.

Voor de bestuursfunctie geldt een vergoeding van 5.600 euro per jaar.

Uw gemotiveerde sollicitatie met curriculum vitae kunt u binnen twee weken versturen, via het VTW-bureau, aan Martje Kieft (voorzitter voordrachtscommissie). Voor meer informatie kunt u bellen met de heer Albert Kerssies, directeur VTW, 06 2960 6702. Een uitgebreid profiel vindt u hier

Op de website van VTW vindt u onder 'Over VTW'  ons jaarplan 2013 en de meerjarenplanning.

Indien u VTW-leden kent die u geschikt acht voor deze bestuursfunctie dan horen wij dat ook graag van u.


Veel gezocht