Uitspraak rechter over geschil tussen Viverion en twee van de drie huurdersorganisaties

17-08-2011 05:47

Directeur-bestuurder Jan-Willem Allersma is verheugd over de uitspraak die de rechter op 2 augustus jl. deed in de rechtszaak tussen Viverion en twee van de drie huurdersorganisaties. Al sinds het najaar van 2009 is de samenwerking tussen Viverion en twee van de drie huurdersorganisaties verstoord. Partijen hebben besloten om het geschil dat is ontstaan voor te leggen aan de geschillencommissie. Deze geschillencommissie heeft op 29 maart 2010 een bindend advies uitgebracht . Al gauw bleek dat twee van de drie huurdersorganisaties zich niet wilden conformeren aan het bindend advies van de geschillencommissie en heeft tussen Viverion en deze twee partijen geen overleg meer plaats gevonden. Viverion vindt het erg belangrijk om haar huurders te betrekken bij uitvoering en beleidsvorming en zag zich genoodzaakt om in december 2010 de gang naar de rechter te maken om uit de ontstane impasse te komen.

 

De rechter heeft nu bepaald dat Viverion en de huurdersorganisaties het bindend advies van de geschillencommissie in zijn geheel moeten uitvoeren. Bezwaren die de huurdersorganisaties hebben aangegeven met betrekking tot de samenstelling van de Raad van Commissarissen en de onafhankelijkheid van de voorzitter van het overleg tussen Viverion en de drie huurdersorganisaties zijn door de rechter niet toegewezen.

 

Viverion heeft van de rechter opdracht gekregen de samenwerkingsovereenkomst met de huurdersorganisaties te evalueren, evenals het functioneren van het overleg op basis van het bindend advies van de geschillencommissie. Viverion is blij dat de rechter kiest voor de belangen van de huurders. Het verplichten van het nakomen van het bindend advies is een duidelijk vertrekpunt voor het overleg tussen Viverion en de huurders organisaties (bron: www.viverion.nl).

Zie verder http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=kenmerken&vrije_tekst=viverion


Veel gezocht