Symposium Bouwgrond voor de volkshuisvesting op donderdag 1 maart 2012

24-01-2012 09:06

Op donderdag 1 maart organiseert de Radboud Universiteit Nijmegen het symposium Bouwgrond voor de volkshuisvesting. Hier worden de resultaten gepresenteerd van het recente onderzoek van bijzonder hoogleraar George de Kam naar de strategieën van corporaties op de grondmarkt. Het symposium biedt toezichthouders een overzicht van de voor- en nadelen van de verschillende manieren waarop corporaties aan bouwgrond kunnen komen, laat zien welke resultaten met het grondbeleid geboekt zijn, en plaatst deze in het perspectief van actuele marktomstandigheden en beleid. Bovendien worden enkele kengetallen gepresenteerd die toezichthouders kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in het grondbeleid van hun eigen organisatie.

Na afloop van het symposium wordt een boek gepresenteerd dat  naar aanleiding van het onderzoek is geschreven.

Het symposium duurt van 10.00 tot 15.00 uur, en vindt plaats in de Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2 in Nijmegen.

Aansluitend (om 16.00 uur) geeft George de Kam zijn afscheidscollege als bijzonder hoogleraar in Nijmegen, getiteld Niet zonder grond – een beschouwing over gebiedsgericht maatschappelijk ondernemen voor wonen, zorg en welzijn.

Inschrijven voor het symposium kan met een mail naar symposiumgrondmarkt@csfacilities.nl  Geef daarbij s.v.p. naam en adresgegevens, en of u van de lunch gebruik wilt maken.
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met gedetailleerd programma en route beschrijving

Inschrijven voor het afscheidscollege kan met een mail naar pedel@fb.ru.nl
Vermeld s.v.p.  in het onderwerpveld:‘Afscheidscollege professor de Kam’ en in de e-mail de volgende gegevens :
1. Uw naam en adresgegevens
2. Aantal gewenste plaatsen

Bestellen van een of meerdere exemplaren van het boek Bouwgrond voor de volkshuisvesting kan via de site van www.nestas.nl 


Veel gezocht