Stand van zaken novelle / Herzieningswet

01-10-2014 03:55

De VTW krijgt regelmatig vragen wat de stand van zaken is met betrekking tot de behandeling van de novelle / Herzieningswet in de Tweede Kamer.

Op 30 september jl. was er een procedurevergadering van de Algemene Commissie Wonen en Rijksdienst van de Tweede Kamer. In een eerdere vergadering was reeds besloten dat er nu gewacht wordt op de antwoorden van de minister bij de eerder gestelde schriftelijke vragen. De antwoorden van het ministerie waren bij de procedurevergadering nog niet binnen.
Deze afspraak is opnieuw bevestigd, waarbij is afgesproken dat er een extra procedurevergadering komt wanneer de antwoorden ontvangen zijn. Dan wordt gekeken naar de verdere planning van de wetsbehandeling.

Met de presentatie van het eindrapport van de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties op 30 oktober a.s. in het vooruizicht, was de commissie het er over eens dat de uitkomsten van de Enquête betrokken zullen worden bij de verdere behandeling van de wet. Tot nu toe waren de coalitiepartijen VVD en PvdA voorstander van een snellere behandeling van de novelle / Herzieningswet.

Wat dit in de praktijk waarschijnlijk betekent, is dat de novelle / Herzieningswet niet op 1 januari 2015 in werking zal treden. Er is in de resterende maanden van 2014 te weinig tijd om de behandeling van de wet in de Tweede én de Eerste Kamer af te ronden.


Veel gezocht