Spies op VTW-Lustrumcongres: Scherpere attitude toezichthouders

28-09-2012 07:52

"Durf te oordelen en durf af te rekenen. Durf het bestuur, maar ook elkaar kritisch aan te spreken. Dus niet weglopen of wegkijken, maar de discussie aangaan. Als een bestuurder niet naar u wilt luisteren, dan moet de bestuurder daarvan de gevolgen ervaren, niet u als toezichthouder." Dat zei minister Spies van BZK afgelopen donderdag op het VTW-Lustrumcongres.

Geschiktheidstoets
De minister gaf aan dat zij positief staat tegenover het voorstel van VTW-voorzitter Heino van Essen om een geschiktheidstoets voor commissarissen in te voeren. "Het kan een goede aanvulling zijn op andere initiatieven vanuit de sector om te streven naar een kwalitatief hoogwaardig intern toezicht en bestuur, zoals de voorschriften uit de governancecode" stelde Spies. Ze vond het vooral aan de sector zelf om hier handen en voeten aan te geven en nog te vroeg om te zeggen of daarin een rol is weggelegd voor de minister of de nieuw te vormen Woonautoriteit.

Lees de volledige toespraak van minister Spies

VTW-Lustrumcongres in de media:

Presentaties VTW-Lustrumcongres:

Bekijk de fotoimpressie van het VTW-Lustrumcongres

Bestel de publicatie Theorie en praktijk: drempels in het heden, visie op de toekomst, uitgegeven ter gelegenheid van het 2e lustrum van de VTW.

Bekijk het videoverslag van het VTW-Lustrumcongres


Veel gezocht