Servatius stelt oud-bestuurder en acht oud-toezichthouders aansprakelijk

21-07-2011 07:49

Woningstichting Servatius stelt de oud-bestuurder en acht voormalige leden van de Raad van Toezicht aansprakelijk voor de geleden schade door het mislukken van het campus-project in Maastricht. ‘Onder hun leiding is de corporatie omvangrijke, risicovolle verplichtingen aangegaan. De oud-bestuurder en de voormalige toezichthouders hebben de enorme risico’s van dit project op grove wijze onderschat’, meldt Servatius.

Onbeheersbare stijging
Het campus-project leverde Servatius een financiële strop op van tenminste 60 miljoen euro. In 2009 werd het project voor een groot universitair centrum naar een ontwerp van de Spaanse architect Santiago Calavatra stopgezet. De enorme en onbeheersbare stijging van de kosten vormden daarvoor de aanleiding.

Verwijtbaar
Servatius vindt het belangrijk dat degenen die eindverantwoordelijk én ernstig verwijtbaar zijn geweest, daarop aangesproken worden. Daarom heeft de corporatie na een juridische analyse besloten de oud-bestuurder en de voormalige toezichthouders aansprakelijk te stellen voor de geleden financiële schade.

Bron: www.aedesnet.nl


Veel gezocht