Kritische reacties Aedes en de Woonbond op verduurzamingsplannen kabinet

02-06-2022 13:03

Aedes en de Woonbond hebben gereageerd op de plannen van minister De Jonge voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zo wil de minister in 2030 alle slecht geïsoleerde woningen aangepakt hebben. Aedes steunt de ambities van het kabinet om versneld te verduurzamen om zo de CO2-uitstoot terug te dringen, maar heeft vraagtekens bij de haalbaarheid van de opgaven. De Woonbond vindt dat het te langzaam gaat en ziet liever een dwingende aanpak voor de korte termijn.

De plannen zijn op 1 juni 2022 gepresenteerd door minister De Jonge. Zo moeten voor 2030 alle slecht geïsoleerderde woningen en gebouwen worden aangepakt. Er komt normering voor het verduurzamen van huurwoningen, utiliteitsgebouwen en voor verwarmingsinstallaties. Lees hier het nieuwsbericht van de VTW over de plannen.

Reactie Aedes
Een brede aanpak is noodzakelijk om te kunnen versnellen. Tegelijkertijd met de bekendmaking van de plannen, is minister De Jonge nog in overleg met onder andere Aedes, Woonbond en VNG over landelijke prestatieafspraken met woningcorporaties. Die gaan over de inzet van het geld dat corporaties niet meer hoeven af te dragen na afschaffing van de verhuurderheffing.

Lees hier de volledige reactie van Aedes

Reactie Woonbond
De Woonbond is blij dat de minister een harde grens trekt, maar heeft ook kritiek: het gaat te langzaam. De Woonbond mist een dwingende aanpak op korte termijn voor het verduurzamen van slechte huurwoningen in de verduurzamingsplannen van de minister.

Lees hier de volledige reactie van de Woonbond 


Terug naar overzicht

Veel gezocht