Rad van dilemma's op Dag van Volkshuisvesting

09-11-2023 16:01

Op 20 november organiseert het Ministerie van BZK de eerste Dag van de Volkshuisvesting in ‘s-Hertogenbosch. Deze dag staat in het teken van cruciale thema’s zoals woningbouw, duurzaamheid, betaalbaarheid en leefbaarheid. Er zijn diverse sessies op de bijeenkomst, ook de VTW organiseert een sessie: Draai samen met de commissarissen aan het Rad van Dilemma’s. We hopen u daar te zien. En ook huurders, bestuurders en beleidsmedewerkers. 

Op alle fronten wordt hard gewerkt aan het oplossen van het woningtekort en aan de opgaven van verduurzaming en veilige en leefbare wijken. 20 november vindt de Dag van de Volkshuisvesting plaats waarbij de hele keten aan bod komt. Op deze dag staat de volle breedte van de volkshuisvesting centraal. Er worden innovaties en slimme oplossingen getoond uit alle hoeken, van architectuur tot projectontwikkeling, bouw en techniek, van sociaal tot groen. Voor deze dag kunt u zich kosteloos inschrijven .

Sessie georganiseerd door VTW

De VTW verzorgt tussen 13:30 en 14.15 een interactieve keuzesessie: 'Draai samen met de commissarissen aan het Rad van Dilemma’s'. Tijdens de bijeenkomst brengen we verschillende perspectieven en belanghebbenden bijeen. U kunt zich voor deze sessie inschrijven.

Wat kunt u verwachten?

Rad van Dilemma's: Op dit rad staan lastige volkshuisvestelijke kwesties, variërend van dilemma’s over duurzaamheid en kosten tot dilemma’s over passend toewijzen, solidariteit en samenwerking. Het publiek wordt uitgenodigd om aan het rad te draaien en op het podium te discussiëren over de kwestie. De rest van de zaal kan deze interessante discussies volgen en aan het eind ook hun mening geven.

Stoelen met verschillende perspectieven: VTW brengt tijdens deze sessie mensen met uiteenlopende perspectieven en rollen bij elkaar. Mensen uit het publiek nemen plaats op een stoel die hun rol in de volkshuisvesting vertegenwoordigt, bijvoorbeeld huurder, woningzoekende, commissaris, beleidsmedewerker, bestuurder in het maatschappelijk veld of een professional uit de commerciële bouwsector. Vanuit de verschillende perspectieven gaan we in gesprek over het dilemma dat het rad ons geeft. Elke dilemma-discussie duurt ongeveer 10 minuten, gevolgd door een korte reactie uit de zaal.

We hopen dat u naar deze sessie komt en wellicht kunt u mensen uit uw omgeving uitnodigen, bestuurders of corporatiemedewerkers, actieve huurders of beleidsambtenaren. We willen de volkshuisvestingsdilemma’s van alle kanten belichten en bespreken.

Meld u aan

De Dag van de Volkshuisvesting belooft een inspirerende gebeurtenis te worden met verschillende sessies en discussies over cruciale onderwerpen in de volkshuisvesting. Mis het niet! Klik hier om u kosteloos aan te melden.

Na inschrijving kunt u zich via een app inschrijven voor keuzesessies. Instructies krijgt u van de organisatie. In de app vindt u ook de VTW-sessie. Schrijf u tijdig in. Er kunnen 50 mensen in de zaal.


Veel gezocht