Publicatie salarissen corporatiebestuurders over 2011

17-01-2013 13:40

Aedes heeft, in samenspraak met de VTW en de NVBW, de bestuurderssalarissen over het boekjaar 2011 van de bij de vereniging aangesloten corporaties gepubliceerd. Dit past in de onderlinge afspraken tussen corporaties, zoals vastgelegd in de AedesCode en de Governancecode Woningcorporaties. Corporaties geven op deze manier inzicht in de beloningen van hun directeur-bestuurders. 

Aedes, de NVBW en de VTW hebben, voor de aanvraag van de hiervoor benodigde gegevens bij de corporaties, met elkaar samengewerkt. De VTW publiceert volgende week de honoreringen van commissarissen over 2011 en de zittingstermijnen. In voorjaar 2013 zal Aedes de salarissen van 2012 publiceren.

De gegevens zijn aangeleverd door de corporaties in de periode november-december 2012. Slechts enkele corporaties hebben dit niet gedaan. In het beloningsoverzicht staat bij deze corporaties een wit veld.

Bekijk het beloningsoverzicht corporatiebestuurders 2011.

Grondslag van bedragen
Er is gebruikgemaakt van de systematiek van de Sectorbrede Beloningscode Bestuurders Woningcorporaties. Hierin zijn de salarissen opgenomen, dit bestaat uit bruto maandloon, vakantiegeld en eventuele eindejaarsuitkering, onkostenvergoeding en/of ontslagvergoeding. De werkgeversbijdragen van de pensioenregeling conform de cao zijn hierin niet opgenomen. Aanvullende bijdragen aan (pensioen-)regelingen zijn in dit bedrag wel opgenomen. Hierin ligt het verschil met de bedragen die het Ministerie van BZK eerder publiceerde.

Eenduidig
In verband met eenduidigheid en transparantie zijn de beloningen bij contracten van minder dan 36 uur  geëxtrapoleerd naar een dienstverband van 36 uur per week. Ook als er overigens sprake is van bijzondere omstandigheden bij de beloning, dan is dit aangegeven in het overzicht. Dit kan bijvoorbeeld de afronding van een arbeidscontract zijn of een fusie met een andere corporatie. Het aantal “woongelegenheden” dat in het overzicht staat, is gebaseerd op de gegevens van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV), zoals gebruikt in de publicatie Corporatie in Perspectief.


Veel gezocht