Prijzen uitgereikt voor beste RvC Jaarverslag

08-12-2016 13:34

De VTW heeft dit jaar – in samenwerking met Berenschot - voor het eerst een prijs ingesteld voor ‘het beste RvC jaarverslag’. Op 24 november jl. zijn in de ALV de winnaars bekendgemaakt: Woongenoot, Parteon en Woningstichting Valburg.

Nominaties en prijsuitreiking
De VTW staat voor professioneel intern toezicht op woningcorporaties vanuit passie voor de volkshuisvesting. De handreiking ‘RvC jaarverslag’ (http://www.rvc-verslag.nl/) van de VTW heeft voor de selectie van de genomineerden als basis gediend.

Berenschot heeft het RvC deel van de beschikbare jaarverslagen van corporaties geanalyseerd. In de ALV heeft Philippe Sprenger, managing director Berenschot, een toelichting geven op de analyse door Berenschot.

 

U kunt de presentatie van Berenschot (slides) hier vinden.

Uit de analyse zijn 15 nominaties naar voren gekomen. De vakjury, bestaande uit wethouder Paulus Jansen, prof. Edith Hooge en journalist Peter Hendriks, heeft de genomineerde verslagen beoordeeld en drie winnaars gekozen. Lees hier het juryrapport.

De winnaars in de drie categorieën voor het beste RvC jaarverslagen zijn:

Woongenoot voor “Aanspreekbaarheid in Verantwoording” 

 

Wethouder Paulus Jansen (juryvoorzitter), mw. Angela Bouwmeister-Wegdam (voorzitter RvC Woongenoot) en Guio van Woerkom (voorzitter VTW)


Parteon voor “Aandacht voor governance”
 

 

Prof. dr. Edith Hooge (TIAS), Piet Keijzer (lid RvC Parteon) en Guido van Woerkom (voorzitter VTW)


Woningstichting Valburg voor “Heldere communicatie en taal.” 
 

 

 Jurylid journalist Peter Hendriks (Follow the Money)  geeft een toelichting op de prijs voor heldere communicatie en taal. Er kon helaas niemand van Woningstichting Valburg aanwezig zijn bij de uitreiking. Dit gebeurt alsnog binnenkort.

De VTW feliciteert deze drie RvC’s en de corporaties van harte met het winnen van deze prijs. De kunstenares Hester van Dapperen (www.dapperen.nl) heeft drie transparante schilderijen gemaakt die als prijs zijn uitgereikt. 

     

Veel gezocht