Oordeelsbrieven 2010 en 'Corporatie in Perspectief''

07-12-2010 15:38

Oordeelsbrief
Ieder jaar stuurt de Minister van BZK vóór 1 december aan elke corporatie de zogenaamde Oordeelsbrief, waarin de oordelen en signaleringen zijn opgenomen over de werkzaamheden van die corporatie. Deze zijn vooral gebaseerd op de door de corporatie ingediende Prospectieve- en Verantwoordingsinformatie. De onderwerpen die u in de Oordeelsbrief aantreft zijn de financiële positie van de corporatie, de mate waarin de corporatie de wetten en andere relevante regels heeft nageleefd, en een aantal governance-aspecten van de corporatie.

Corporatie in Perspectief
'Corporatie in Perspectief' geeft inzicht in de belangrijkste volkshuisvestelijke en financiële gegevens van alle individuele corporaties en kan daarmee niet alleen een nuttig instrument zijn voor de commissarissen bij een woningcorporatie maar ook voor de stakeholders zoals gemeenten en huurdersorganisaties. Er is bij deze partijen in toenemende mate behoefte om met behulp van kengetallen inzicht te krijgen in de maatschappelijke prestaties van woningcorporaties en de daarmee samenhangende bedrijfsvoering. Door vergelijking met o.a. de landelijke cijfers is te zien hoe de volkshuisvestelijke en financiële kengetallen van een corporatie zich verhouden tot die van andere corporaties.

'Corporatie in Perspectief' is gebaseerd op de gegevens die de corporaties in het afgelopen jaar bij het CFV hebben aangeleverd. Alle corporaties zijn met de verspreiding van een concept in gelegenheid gesteld te reageren op deze bedrijfsvergelijking.

De bedrijfsvergelijking is in drie delen gepresenteerd. Het eerste deel is de blauwe samenvatting. Dit deel geeft in één oogopslag een overzicht waar de corporatie staat als het gaat om thema’s als verhuurprestaties, kwaliteit van het bezit, de productie-inspanning en de bedrijfsvoering. Deze samenvatting wordt afgesloten met de financiële positie en het financiële perspectief.
Het tweede groene deel van Corporatie in Perspectief bestaat uit een meer uitgebreide rapportage van de cijfers ten behoeve van analysedoeleinden. De gegevens over verslagjaar 2009 zijn daarbij zoveel mogelijk in een historische (2006-2008) of prospectieve (2010-2014) context geplaatst. In dit analysedeel is gestreefd naar een toegankelijke presentatie van de cijfers door deze deels ook in grafieken en quintielscores te presenteren.
Het derde rode deel bestaat uit een toelichting op de tabellen en grafieken in de verschillende hoofdstukken.

De Oordeelsbrief en alle onderdelen van 'Corporatie in Perspectief 2010' kunt u downloaden door op de website van het CFV bij Corporaties de corporatie(s) te selecteren waarin u geïnteresseerd bent. Per corporatie treft u de Oordeelsbrief, de Analyse, de Samenvatting en de Toelichting aan als pdf-documenten.

Bron: www.cfv.nl


Veel gezocht