Nieuwe VTW-onderzoekspublicatie

27-05-2010 09:46

Cultuur en gedrag zijn terugkerende thema’s in de verschillende discussies over intern toezicht, zeker ook in de woningcorporatiesector. In opdracht van de VTW heeft het Corporate Governance Insights Centre van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen de effectiviteit van soft skills en soft controls op het functioneren van raden van commissarissen in woningcorporaties onderzocht. Waar harde of traditionele controls en instrumenten van toezicht gericht zijn op het vaststellen van formele meetbare resultaten en het bewaken via adequate rapportage, appelleren soft controls aan de motivatie, loyaliteit, integriteit, inspiratie en normen en waarden van betrokkenen.
Dit onderzoek verschaft raden van commissarissen inzicht in hun functioneren, identificeert verbeterpunten en biedt een handreiking om daar actie op te kunnen ondernemen.

Het onderzoek kan besteld worden bij het verenigingsbureau, onder vermelding van de titel en het aantal gewenste exemplaren. De kosten bedragen EUR 15 voor leden en EUR 30 voor niet leden. Leden van de VTW ontvangen automatisch een gratis exemplaar van het onderzoek.


Veel gezocht