Nieuwe handreiking: Conceptueel bouwen en bouwstromen - in gesprek over versnelling woningbouw door inkoop van woonconcepten

08-07-2022 08:15

De woningbouwopgave in Nederland is groot. Woningcorporaties zijn onmisbaar om die opgave te helpen realiseren. Voor u als toezichthouder is het relevant om op de hoogte te zijn van ontwikkelingen die spelen rond de woningbehoefte van zoveel Nederlanders en de bouwopgave die dit met zich meebrengt. Eén van de manieren om naar de opgave voor wonen en bouwen te kijken, is conceptueel bouwen.

Onder onze leden (en bij veel corporaties) is dit een nog grotendeels onbekende bouwoplossing. Daarom hebben Olga Görts, VTW-lid en directeur Netwerk Conceptueel Bouwen en Maarten Georgius, senior adviseur bij Aedes op verzoek van de VTW de handreiking Conceptueel bouwen en bouwstromen geschreven. De volgende vragen staan daarbij centraal: wat is conceptueel bouwen, hoe werkt het en wat is uw rol als toezichthouder? Met deze handreiking heeft u een hulpmiddel om het gesprek aan te gaan binnen uw raad en met uw bestuurder over conceptueel bouwen en bouwstromen. 

Handreiking Conceptueel bouwen en Bouwstromen


Veel gezocht