Nieuw huurbeleid in de maak?

13-05-2015 14:15

Vorige maand maakten Aedes en de Woonbond bekend met elkaar te overleggen over het huurbeleid vanaf 2016. Beide organisaties maken zich zorgen over de betaalbaarheid voor huurders, maar hebben ook oog voor de wachtlijsten en investeringen voor corporaties.

De VTW juicht het toe dat huurders en verhuurders met elkaar proberen om het huurbeleid vorm te geven. Ook de VTW maakt zich zorgen over de betaalbaarheid voor grote groepen huurders, maar ziet ook dat er ook voldoende ruimte moet zijn om te investeren in nieuwbouw, renovatie en energiebesparing.  Het is verstandig dat de partijen in de sector proberen een gedragen beleid te formuleren, opdat zij los van allerlei partijpolitieke overwegingen afgewogen keuzes kunnen maken; bijvoorbeeld ook over de systematiek van huurverhogingen.

De VTW hoopt dan ook dat Aedes en Woonbond er voor de zomer uit kunnen komen en dat het lukt om een gezamenlijk “offer you can’t refuse” te formuleren. Voor de toezichthouders is van belang dat een nieuw huurbeleid uiteraard gevolgen heeft voor het functioneren van de corporatie in de komende jaren en dat er ongetwijfeld ruimte is voor lokaal maatwerk, binnen landelijke kaders. Wij adviseren onze leden dan ook alert te zijn op de ontwikkelingen.

 


Veel gezocht