Minister verlengt Taskforce Versnelling tijdelijke huisvesting met één jaar

27-01-2023 09:41

In mei 2022 heeft de minister de Taskforce Versnelling tijdelijke huisvesting ingesteld. Het doel is om tot en met 2024 37.500 flexwoningen te realiseren. In 2022 is een aantal eerste en belangrijke mijlpalen gerealiseerd. Vanwege het belang van deze opgave heeft de minister besloten om de werkzaamheden van de Taskforce met één jaar te verlengen.

De Taskforce bestaat uit een commissie en een uitvoeringsorganisatie. De leden van de commissie zijn Nicole Maarsen (voorzitter), Rob Haans en Harriët Tiemens. De rol van de uitvoeringsorganisatie wordt ingevuld door de Stichting Uitvoeringsorganisatie Realisatie Huisvesting, die na een Europese Aanbesteding is ingesteld, onder leiding van Roel Vollebregt. Op vrijdag 20 januari hebben de partijen de samenwerking voor het komende jaar bekrachtigd.

De Taskversnelling tijdelijke huisvesting heeft de afgelopen periode geadviseerd bij de versnelde totstandkoming van extra tijdelijke huisvesting. Dit deed zij in samenwerking met een uitvoeringsorganisatie bestaande uit extern ingehuurde deskundigen en tevens het expertteam Woningbouw van RVO, vertegenwoordigers van woningmarktpartijen, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het Rijksvastgoedbedrijf, provincies en gemeenten. De commissie en uitvoeringsorganisatie versnelling tijdelijke huisvesting (hierna taskforce versnelling tijdelijke huisvesting) hebben gezamenlijk tientallen projecten praktisch ondersteund van de initiatie- tot de realisatiefase. De advisering had betrekking op het opstellen en doorrekenen van business cases, het doorlopen van ruimtelijke procedures, afspraken over de exploitatie en samenstelling van de bewoners.

Omdat deze opgave voor de komende jaren nog onverminderd van belang is, heeft de Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening op 18 november jl. de Tweede Kamer geïnformeerd dat de commissie met één jaar wordt verlengd. Ook is via een openbare aanbesteding de eerder genoemde uitvoeringsorganisatie voor een nieuw jaar gecontracteerd.

Lees het volledige nieuwsbericht op Rijksoverheid.nl


Veel gezocht