Minister Van Middelkoop: Woningstichting Den Helder niet uit bestel

11-05-2010 06:28

Woningstichting Den Helder blijft een toegelaten instelling. Dit heeft minister Van Middelkoop per brief van 15 april 2010 (download) meegedeeld. De corporatie kan op grond van de algemene wet bestuursrecht binnen zes weken een bezwaarschrift indienen tegen het besluit.

In zijn brief aan de corporatie stelt de minister dat er sprake is van een gesloten stelsel. Hierdoor is de door de woningstichting Den Helder gewenste, maar niet in de wet voorziene, intrekking niet mogelijk, volgens minister Van Middelkoop.

Uitgangspunt van het wettelijke stelsel is volgens de minister, de waarborg dat de sociale woningvoorraad en andere vermogensdelen die toegelaten instellingen vanaf hun toelating hebben kunnen opbouwen, blijvend binnen het stelsel van de Woningwet worden ingezet. De minister wijst het verzoek van de corporatie in de eerste plaats op deze grond af.

Woningstichting Den Helder gaat het besluit van minister Van Middelkoop (WWI) dat de corporatie niet uit het corporatiebestel mag treden, voorleggen aan de rechter.


Veel gezocht