Minister stuurt proeve AMvB Herzieningswet naar Tweede Kamer

28-07-2014 04:32

Op 24 juli jl. heeft minister Blok (Wonen en Rijksdienst) een 'proeve' van een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) over de novelle / Herzieningswet naar de Tweede Kamer gestuurd. De AMvB is een nadere invulling van het wetsvoorstel; de proeve wil zeggen dat de tekst nog niet definitief is. De minister wil de Kamer hiermee laten zien hoe hij het wetsvoorstel in de praktijk invult.

VTW heeft vragen bij invulling extern toezicht
De VTW is door het ministerie geconsulteerd bij de totstandkoming van de proeve. Daarbij heeft de VTW ook de aanbevelingen van de commissie Winter ingebracht. De VTW heeft vragen over de invulling van het externe toezicht. Zo is de fit en propertest die het ministerie hier nader uitwerkt bijvoorbeeld alleen voor individuele competenties en blijft de belangrijke groepsdynamiek buiten beschouwing. Ook is de handhaving door de Inspectie Leefomgeving en Transport nog onduidelijk.

Ronde tafel bijeenkomst novelle / Herzieningswet op 4 september a.s.
De Algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst van de Tweede Kamer houdt op donderdag 4 september a.s. van 14.00-17.30 uur een rondetafel bijeenkomst over de novelle / Herzieningswet. Namens de VTW is directeur Albert Kerssies uitgenodigd.

Uw mening meegeven
Wilt u uw mening over de AMvB en de novelle / Herzieningswet meegeven aan de VTW? Dat kan tot en met vrijdag 15 augustus a.s. U kunt een email sturen aan bureau@vtw.nl o.v.v. input ronde tafel. Hieronder treft u de relevante documenten van het ministerie aan.

Wetsvoorstel en documenten
- Wetsvoorstel novelle Herzieningswet
- Memorie van Toelichting
- proeve van AMvB Herzieningwet
- nota van toelichting besluit
- brief minister aan Tweede Kamer over besluit


Veel gezocht