Minister reageert op ingediende amendementen Herzieningswet

18-05-2012 13:21

Minister Spies heeft schriftelijk een reactie gegeven op amendementen van Tweede Kamerleden op het wetsvoorstel voor de herziening van de Woningwet. Ook stelt ze een aantal aanpassingen van het wetsvoorstel voor, die vooral technisch van aard zijn.

Op 12 april beantwoordde minister Spies tijdens de eerste termijn vragen van Tweede Kamerleden over het wetsvoorstel. Ze hamerde daarbij op het private karakter van corporaties. Inmiddels zijn er meer dan 40 amendementen ingediend. De minister reageert in een brief van 11 mei op amendementen (download). De minister zond ook een Tweede Nota van wijziging (download) aan de Tweede Kamer. Daarin stelt ze een aantal aanpassingen voor, waaronder:

  • Corporaties moeten een zodanig financieel beleid en beheer voeren, dat de financiële continuïteit niet in gevaar wordt gebracht. In een reglement worden daarvoor eisen gesteld (via een AMvB).
  • Als de wet later dan 1 januari 2013 ingaat, moeten corporaties toch in 2013 hun rechtsvorm en organisatie aanpassen, waaronder de administratieve scheiding.

Veel gezocht