Minister Plasterk: aanscherping topinkomensbeleid publieke en semipublieke sector

12-07-2013 11:21

Minister Plasterk heeft de Tweede Kamer per brief laten weten het topinkomensbeleid publieke en semipublieke sector verder aan te zullen scherpen. Met ingang van 2015 zal de maximumnorm van de WNT worden verlaagd naar 100 procent van een ministersalaris, nu nog 130 procent. Deze norm zal bovendien vanaf 2017 niet alleen gelden voor topfunctionarissen, maar voor alle medewerkers in de publieke en semipublieke sector.

De minister zal hiertoe twee wetsvoorstellen indienen. Het (concept)wetsvoorstel, dat strekt tot verlaging van de maximumnorm, zal na de zomer van 2013 onderwerp van consultatie zijn en aan een groot aantal organisaties worden voorgelegd.

Een tweede wetsvoorstel, gericht op de uitbreiding van de reikwijdte van de maximumnorm van de WNT naar alle medewerkers in de publieke en semipublieke sector, zal worden opgesteld als duidelijkheid is verkregen over juridische, economische en arbeidsmarktaspecten. Vast staat dat het nog in deze kabinetsperiode, op uiterlijk 1 januari 2017, in werking moet treden.

Lees de brief van minister Plasterk aan de Tweede Kamer

 


Veel gezocht