Minister beeïndigt extern toezicht Woonbron

28-01-2010 07:00

Bron: Woonbron

Minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie heeft Woonbron laten weten dat zij niet langer onder toezicht staat. De externe toezichthouder, de heer Zwarts, heeft in juni 2009 een financieringsplan opgeleverd en in juli 2009 een plan van aanpak opgesteld voor de ontvlechting van De ss Rotterdam ten behoeve van de vervreemding van het schip. De heer Zwarts heeft vervolgens toegezien op de uitvoering van deze plannen.

In juni 2009 is de heer Van der Brink aangesteld als bestuurder van de Rederij De Rotterdam BV. De Raad van Commissarissen van de rederij is inmiddels geïnstalleerd en naar verwachting kan binnenkort een onafhankelijke voorzitter van deze raad worden benoemd.

Het proces van het aantrekken van externe financiering voor De ss Rotterdam is gestart en hiermee brengt Woonbron haar aandeel in het schip tot maximaal 20% terug. De externe toezichthouder heeft aangegeven dat het niet onredelijk is te verwachten dat de plaatsing van aandelen of een gehele verkoop van de Rederij niet binnen een jaar mogelijk zal zijn.

In oktober 2009 is ook de nieuwe Raad van Commissarissen van Woonbron geïnstalleerd.

Op basis van bovengenoemde heeft de minister het vertrouwen om, mede op advies van de heer Zwarts, de aanstelling van de externe toezichthouder te beëindigen.


Veel gezocht