Leren van de Aedes-benchmark

20-04-2015 08:30

Wat is het verband tussen mijn uitkomsten in de Aedes-benchmark, waarom heeft mijn collega een andere score? En welke stappen kan ik het best zetten om mijn resultaten te verbeteren? Dat komt allemaal aan de orde tijdens de benchlearning-bijeenkomsten die Aedes in mei en juni 2015 organiseert.

Vergelijken en verbeteren. Dat is het doel van de bijeenkomsten waarbij de uitkomsten van de Aedes-benchmark centraal staan. Insteek is niet de methodiek van de Aedes-benchmark, maar het leren van de resultaten en van elkaar. Tijdens de sessies zitten corporaties bij elkaar die vergelijkbaar zijn qua grootte en werkgebied. Onder leiding van een benchmark-expert gaan ze in op hun resultaten, de context, mogelijke oorzaken voor verschillen in uitkomsten en mogelijkheden voor sturing en verbetering.

Vergelijkbare corporaties
Om te zorgen voor optimaal leerrendement, is het belangrijk dat de groepen bestaan uit corporaties die onderling goed vergelijkbaar zijn. Daarom stelt Aedes ze pas na aanmelding samen. Ook bestaande benchlearning-groepen en regionale netwerken kunnen zich aanmelden voor een sessie. Heeft u interesse? Meld u zich dan voor 1 mei hier aan. U krijgt daarna zo spoedig mogelijk bericht over data en locatie. Heeft u nog vragen? Neem contact op met Nathalie van Dalen: N.vandalen@aedes.nl.


Veel gezocht