Legitimatie: beleid maken met stakeholders

30-11-2011 09:56

Wat kunnen we met zijn allen doen om de woonvisie van de gemeente Velsen te realiseren? Deze vraag stond centraal in een netwerkbijeenkomst die corporaties AWV Eigen Haard en Woningbedrijf Velsen samen organiseerden voor belanghouders in hun werkgebied.

Toekomstbeeld
Het toekomstbeeld dat de gemeente in haar visie ‘Bouwen aan Velsen 2025’ schetst, maakt ingrijpen in de eenzijdige en kwalitatief matige woningvoorraad noodzakelijk. De corporaties zijn van plan om met nieuwbouw een betere differentiatie in prijs en kwaliteit te creëren. Ook willen ze huisvesting bieden aan studenten en kenniswerkers.

Samenwerking
Alle organisaties onderstrepen dat samenwerking cruciaal is voor goed wonen en leefbaarheid. Hoe, dat moet per gebied of woonkern verder worden ingevuld.
Behalve de gemeente en vier woningcorporaties zaten er partijen aan tafel uit de zorg, het onderwijs, de cultuursector en het ondernemersveld.

Uitgave ‘maatschappelijke legitimatie’
Meer over het betrekken van stakeholders bij beleid is te lezen in de nieuwe publicatie ‘Maatschappelijke legitimatie’. In deze uitgave van Aedes vertellen corporatiebestuurders hoe zij belanghouders betrekken bij de koers van de corporatie

Bron: www.aedesnet.nl


Veel gezocht