Leergang aankomend commissarissen woningcorporaties voor derde keer van start

09-03-2012 16:33

PERSBERICHT

De Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) organiseert voor het derde opeenvolgende jaar de Leergang Aankomend Commissarissen. Zij doet dit in samenwerking met een zevental werving- en selectiebureaus en met Governance Support, een adviesbureau en kennisinstituut voor bestuur en toezicht. Onderdeel van de leergang is een traineeship bij een woningcorporatie, waardoor deelnemers een combinatie van theorie en praktijk wordt geboden. Inschrijving voor de leergang, die in september van start gaat, is vanaf vandaag mogelijk.

Albert Kerssies, directeur van de VTW: “De vorige twee leergangen waren een groot succes. We hebben zowel van deelnemers als van betrokken woningcorporaties veel positieve reacties gehad. Er is duidelijk behoefte aan een opleiding die aankomend commissarissen bij corporaties de uitgangspunten van intern toezicht bij een dergelijke organisatie bijbrengt, maar daarnaast inzicht geeft in de complexe sector volkshuisvesting.”

Diversiteit
De Leergang Aankomend commissarissen biedt plaats aan maximaal zeventien geselecteerde kandidaten. Aanmelding en selectie van vindt plaats via zeven werving- en selectiebureaus voor toezichthouders: Atrivé, Colourful People, Ebbinge, Erly, Nationaal Register, NMC-Nijsse International executive search en Public Spirit. De bureaus maken een selectie van vrouwen en mannen, met specifieke kennis en ervaring, in de leeftijd tussen de 35 en 55 jaar oud en met verschillende achtergronden. Kerssies: “Er is binnen de corporatiesector behoefte aan deskundig en professioneel intern toezicht. Het is een snel veranderende sector met grote belangen en dat vraagt veel van commissarissen. Met deze leergang vergroten wij samen met onze partners het aanbod aan geschikte kandidaten en stimuleren bovendien de diversiteit binnen de Raden van Commissarissen van woningcorporaties.”

Programma
De eenjarige cursus bestaat uit zes cursusdagen en een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. Het programma biedt specifieke kennis en vaardigheden voor commissarissen, onder meer over de rol van de raad, achtergronden van volkshuisvestelijke doelen (beleid en verantwoording, financiering, garantieregelingen en risicofactoren), Corporate Governance, het maatschappelijk verantwoordingsproces en de verhouding met de vele verschillende belanghouders. Gedurende het traineeship, dat een jaar duurt, woont de deelnemer aan de leergang in principe alle vergaderingen van de Raad van Commissarissen en zijn commissies bij.

Voor meer informatie lees de folder en bekijk de website. Heeft u vragen over de leergang, stuur uw bericht naar bureau@vtw.nl. Wilt u zich aanmelden, neem dan contact op met een van de deelnemende searchbureaus.


Veel gezocht