Jan van der Moolen per 1 maart 2013 weg als directeur CFV

03-12-2012 10:34

Per 1 maart 2013 stopt Jan van der Moolen als directeur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting. Van der Moolen is vanaf juni 1997 directeur geweest van deze organisatie. Zijn taken zullen met ingang van 1 maart 2013 door adjunct-directeur Daphne Braal-Verhoog worden overgenomen.

Het CFV staat aan de vooravond van een ombouw tot Financiële Autoriteit Woningcorporaties. Er komt een herziening van de Woningwet en in het verlengde daarvan een nieuwe organisatie. Het CFV werkt in aanloop daar naartoe al in 2013 aan verscherping van het financieel toezicht op corporaties. In de discussies over de ombouw van het CFV en de uitwerking van de Herzieningswet is van de zijde van het ministerie van BZK aangegeven dat de nieuwe Autoriteit een nieuw bestuurlijk gezicht nodig heeft. Het vertrek van Jan van der Moolen past hierin. Zo wordt het mogelijk dat op korte termijn ingrijpende wijzigingen in de organisatie en bestuurlijke structuur kunnen worden gerealiseerd. Het bestuur en de werkorganisatie danken Jan van der Moolen voor de opbouw en positionering van het CFV en de wijze waarop hij jarenlang leiding heeft gegeven aan het CFV.

Opvolging Na het vertrek van Jan van der Moolen op 1 maart aanstaande zullen zijn taken worden vervuld door de adjunct-directeur; Daphne Braal-Verhoog. Zij is sinds februari 2011 werkzaam bij het CFV als hoofd Monitoring en Ontwikkeling en sinds 1 juli 2012 aangesteld als adjunct-directeur. Braal-Verhoog zal de taken van Van der Moolen in ieder geval overnemen totdat de omvorming van het CFV tot Financiële Autoriteit Woningcorporaties plaatsvindt en duidelijk is hoe de bestuursstructuur van de nieuwe Autoriteit eruit komt te zien.


Veel gezocht