Jan Boeve nieuwe directeur van Aedes

18-06-2010 13:37

De heer drs. J. (Jan) Boeve (1961) is met ingang van 1 september 2010 benoemd tot Algemeen Directeur van Aedes, vereniging van woningcorporaties. Op dit moment werkt Boeve nog bij Bouwend Nederland als directeur economische en verenigingszaken en plaatsvervangend Algemeen Directeur. Bouwend Nederland is met ongeveer 5.000 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw.

In de afgelopen periode hield Boeve zich vooral bezig met lobby en belangenbehartiging en met de ontwikkeling van een nieuwe verenigingsstructuur. Voor 2004 werkte Boeve onder meer bij BouwNed, NVOB en CBW. Hij is sinds 2009 lid van het bestuur van de Stichting Bewuste Bouwers en voorzitter van de Stichting Aanbestedingsinstituut Bouw en Infra. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De belangrijkste opdracht die Boeve meekrijgt van het Algemeen Bestuur van Aedes is de verdere ontwikkeling van Aedes tot een moderne en effectieve brancheorganisatie. Dit proces is door Algemeen Directeur ad interim Aalko van der Veen in gang gezet. De ervaring die Boeve opdeed met de organisatieontwikkeling bij Bouwend Nederland komt hem goed van pas. Het Aedes-bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Boeve een goede bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Aedes.

Het salaris van de nieuwe Algemeen Directeur van Aedes sluit aan bij de salarisregeling voor directeur-bestuurders van woningcorporaties, die onlangs door brancheorganisaties vastgesteld is. Het salaris valt zodoende ruim binnen de ‘Balkenendenorm’.

Bron: Aedesnet


Veel gezocht