Inzichten en discussie op de bijeenkomst over Aedes benchmark

07-02-2024 15:24

Op vrijdag 2 februari jl. ontving corporatie Woonin de VTW voor een boeiende ledenbijeenkomst over de Aedes-benchmark. Deze benchmark werpt al tien jaar licht op het verbeterpotentieel van deelnemende corporaties en monitort voor het eerst ook de resultaten van de Nationale Prestatieafspraken.

De deelnemende commissarissen kregen op de bijeenkomst meer inzichten in de uitkomsten van de Benchmark. Zo kunnen ze nog beter het goede gesprek voeren met hun bestuurders. Die inzichten werden hen verschaft door Barend van de Kraats, projectleider Benchmark bij Aedes, en Silvia Boldeanu, adviseur Data en Benchmark bij Aedes.

De interactieve sessie die zij gaven belichtte de benchmarkresultaten van de corporaties. Dit gaf een beter begrip van de resultaten, daarnaast was er ook volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. De discussies concentreerden zich op de achterliggende verhalen bij de uitkomsten op verschillende prestatievelden van de Benchmark en op de soms opvallende verschillen tussen de corporaties.

P&O-monitor

Naar aanleiding van vragen en suggesties benadrukte Van de Kraats dat circulariteit momenteel nog geen plaats heeft in het prestatieveld Duurzaamheid. Hij voegde eraan toe dat Aedes hier wel actief over nadenkt. Daarnaast kondigde hij aan dat corporaties binnenkort de mogelijkheid krijgen om zich onderling te vergelijken en van elkaars ervaringen te leren op het gebied van Personeel en Organisatie (P&O). De lancering van de P&O-monitor staat gepland voor maart, met de resultaten beschikbaar in mei.

De goed bezochte bijeenkomst benadrukte niet alleen het belang van het begrijpen van benchmarkresultaten, maar creëerde ook een platform voor waardevolle uitwisseling tussen de commissarissen, onderling en met de experts.

 


Veel gezocht