Handreiking ‘Toezicht op fiscaliteit’ geactualiseerd

03-05-2023 09:30

De handreiking 'Toezicht op fiscaliteit' is geactualiseerd en nu beschikbaar op de website van de VTW. In de geactualiseerde handreiking zijn de recente ontwikkelingen op fiscaal gebied verwerkt die relevant zijn voor woningcorporaties.

De adviseurs van Deloitte hebben tijdens een goed bezocht en hooggewaardeerd lunchwebinar de actuele fiscale ontwikkelingen voor woningcorporaties belicht. Deze informatie is nu ook opgenomen in de handreiking 'Toezicht op Fiscaliteit'.

Hierbij gaat het om wijzigingen in fiscale wet- en regelgeving die van toepassing zijn vanaf 2023, waaronder het vervallen van de verhuurderheffing. En daarnaast om belangrijke arresten, zoals de behandeling van derivaten en de afwaarderingen van vastgoed.

Na het lezen van de handreiking heeft u als toezichthouder inzicht in de verschillende belastingsoorten die van toepassing zijn op woningcorporaties, de verwerking ervan in de jaarrekening, de mate waarin de corporatie grip heeft op deze uitgaande kasstroom en de rol van de toezichthouder ten aanzien van de fiscaliteit bij woningcorporaties.

De geactualiseerde handreiking 'Toezicht op Fiscaliteit' is online beschikbaar en kan worden gedownload als PDF. Link naar de handreiking: https://vtw.nl/publicaties/handreiking/toezicht-op-fiscaliteit-2023/


Veel gezocht