Europese Hof: rechter moet uitspraak doen over inkomensgrens

07-03-2014 08:58

Het Europese Gerecht moet toch een inhoudelijke uitspraak doen over het DAEB-besluit van de Europese Commissie. Daarin is onder andere de inkomensgrens voor sociale huurwoningen opgenomen. Dat blijkt uit een uitspraak van het Europese Hof van Justitie.
Het Gerecht moet nu een datum vaststellen waarop de inhoud wordt besproken. De corporaties hebben aangekondigd om bij het Gerecht om voorrang te vragen. 

Het Europese Hof van Justitie stelt in de op 27 februari 2014 bekendgemaakte uitspraak dat het DAEB -besluit van de Europese Commissie 'de voorwaarden waaronder de woningcorporaties hun activiteiten uitoefenen, minder gunstig maken dan voorheen het geval was'. Het Europese Hof van Justitie acht hiermee de negen corporaties, die de procedure onder aanvoering van Woonpunt uit Maastricht en Woonlinie uit Woudrichem hebben aangespannen, ontvankelijk in hun bezwaar tegen het besluit van de Europese Commissie. Eerder verklaarde het Europese Gerecht de corporaties niet ontvankelijk. De corporaties gingen daartegen bij het Hof in beroep, dat de uitspraak nu dus terugdraait.

Bron: www.Aedesnet.nl


Veel gezocht