Eerste Kamer stelt WNT 2 uit

10-12-2014 11:40

De Eerste Kamer heeft op dinsdag 9 december besloten om de verdere behandeling van het wetsvoorstel Verlaging bezoldigingsmaximum WNT ("WNT 2") uit te stellen. De fracties van VVD, CDA en D66 hebben nog vragen aan minister Plasterk (Binnenlandse Zaken). Dit betekent dat de Eerste Kamer er niet meer aan toe komt om voor het kerstreces over het wetsvoorstel te stemmen. In januari zal het wetsvoorstel opnieuw in behandeling worden genomen.

Minister Plasterk had de wet op 1 januari a.s. in willen laten gaan. Dat kan nu niet meer. Wanneer de wet dan wel in moet gaan, is nog onduidelijk.

Wat betekent dat voor u als toezichthouder?
De voorgestelde verhoging van de percentages met betrekking tot de honorering van toezichthouders gaat voorlopig niet door. Voor een lid van een RvC/RvT blijft de honorering gemaximeerd op 5% van het maximum dat geldt voor de corporatie. Voor een voorzitter van een RvC/RvT blijft dat 7,5%.

Regeling 2015
Minister Blok heeft op 28 november jl. zijn Regeling (staffel) voor 2015 afgekondigd. In de Regeling is een bepaling opgenomen, dat deze alleen geldt als de WNT 2 niet voor januari 2015 in werking treedt. Dit is nu dus het geval. De Regeling 2015 kunt u hier vinden.

In de Regeling 2015 is alleen de maximale bezoldiging van de hoogste klasse J in de staffel gewijzigd op basis van de indexering van het bezoldigingsmaximum (van 130% van de bezoldiging van een minister in de WNT1). Deze is verlaagd van € 230.474 naar € 228.719. De maximale bezoldiging van de overige klassen A t/m I zijn t.o.v. 2014 niet gewijzigd. 


Veel gezocht