Eerste Kamer neemt motie aan over visie woningmarkt

18-11-2010 09:00

De Eerste Kamer heeft 16 november een motie aangenomen waarin zij de regering vraagt om te komen met een integrale visie op de woningmarkt en de hypotheekrenteaftrek. De gevraagde visie moet volgens de indieners van de motie leiden tot een aanpak 'waarbij de huidige knelpunten worden opgelost.

Deze motie was ingediend nadat de regering een motie van dezelfde strekking van de Tweede Kamer naast zich neer had gelegd. Aanvankelijk waren 37 van de 75 Kamerleden voor en was het afwachten of een meerderheid kon worden behaald. Het werd uiteindelijke een nipte meerderheid, 38 tegen 37 stemmen.

De Eerste Kamer vraagt aan het kabinet de visie voor eind 2011 te presenteren. In die visie moet het kabinet ook uitgaan van een verminderd beslag op de staatskas door de hypotheekrenteaftrek.

Wat de motie precies gaat betekenen, is nog onduidelijk. Premier Rutte wees er na de ministerraad van 12 november nog op dat het kabinet wel met een visie wil komen, maar dat die geen aanpassingen van de hypotheekrenteaftrek zal bevatten. Dat standpunt werd in het Senaatsoverleg nog eens bevestigd door senator Biermans van de VVD.

Bron: Aedesnet.nl


Veel gezocht