Derde leergang aankomende commissarissen succesvol afgerond

24-06-2013 11:52

Een groep van 16 aankomende toezichthouders heeft succesvol de derde leergang afgerond. Deze leergang van de VTW en de zes deelnemende searchbureaus heeft als doel de bevordering van kwaliteit en diversiteit van het intern toezicht in woningcorporaties.

Resultaten van de leergang
Intern toezicht bij woningcorporaties professionaliseert steeds verder, waarbij de kwaliteitseisen stijgen. De 16 deelnemers aan de leergang zijn tussen de 35 en 50 jaar en willen vanuit hun expertise, achtergrond en attitude een impuls geven aan de kwaliteit van het intern toezicht. Over de leergang zijn ze enthousiast. Vooral het ‘traineeship’ van een jaar bij een woningcorporatie, in combinatie met de workshops, is zeer goed bevallen. Het wordt door de deelnemers gezien als de “grootste kracht” van de leergang. Ook de interactie en intervisies worden genoemd aan positieve voorbeelden van de toegevoegde waarde van de leergang.

Op dinsdag 18 juni jl. kregen de deelnemers hun certificaat van deelname uitgereikt door Heino van Essen, voorzitter van de VTW.

Tips en adviezen

Als feedback gaven de deelnemers ook nog een aantal zaken mee aan de VTW. Bijvoorbeeld het betrekken van andere belanghouders bij de leergang, zoals gemeenten, het CFV en de WSW. Ook werd voorgesteld om de rol van groepsdynamiek binnen een RvC verder uit te diepen en te oefenen.

Binnenkort wordt besloten of er een vierde leergang zal worden gestart, begin januari 2014.


Veel gezocht