Deloitte organiseert bijeenkomsten 'Derivaten in uw jaarrekening'

03-02-2012 12:00

De afgelopen week zijn derivaten bij corporaties enorm in het nieuws geweest. Gezien de enorme behoefte aan informatie, heeft Deloitte besloten op heel korte termijn drie avonden te organiseren om bestuurders en toezichthouders te informeren en - nog veel belangrijker - alle gelegenheid te geven vragen te stellen. Gezien het grote maatschappelijke belang zijn alle corporaties met derivaten welkom, of deze nu controlecliënt van Deloitte is of niet.

Data en locaties

  • Dinsdag 14 februari 2012 - Amsterdam
  • Donderdag 16 februari 2012 - Rotterdam
  • Maandag 20 februari 2012 - Zwolle
  • Woensdag 7 maart 2012 - Eindhoven

De bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 21.30 uur.

Inhoud van de bijeenkomsten

Wat zijn financiële instrumenten/derivaten?
Er zal worden uitgelegd wat het begrip “marktwaarde van de derivaten” inhoudt en hoe we kunnen weten of die juist is. Ook komt aan de orde wat de mogelijke gevolgen van derivaten zijn voor de liquiditeit en wat een stresstest op de derivatenpositie inhoudt. Spreker is Koen Dessens van Deloitte Risk services.

Verslaggeving
Er zal worden ingegaan op de vraag wat moet worden toegelicht in uw jaarrekening. In jargon: welke eisen worden gesteld aan de “disclosure” volgens de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving (“RJ 290”). Spreker is Eric de Weerdt RA van Deloitte Accountants, specialist op dit terrein.

Financiële instrumenten en financieringspositie
Derivaten hebben gevolgen voor uw financieringspositie op lange termijn. Dit zal worden besproken door Jolanda van Elst van Deloitte Real Estate Advisory. Zij is betrokken geweest bij de eerste grote “niet-DAEB” financiering van een corporatie in Nederland.

Welke vragen moet u als raad van commissarissen aan de bestuurder stellen?
Hier komt het begrip “Administratieve Organisatie” om de hoek kijken. Heeft u een treasurybeleid, -statuut en -commissie? Hoe is dat precies geregeld? Spreker is een nog nader in te vullen corporatie-accountant.

Aanmelden
U kunt zich per e-mail aanmelden, geef alstublieft aan voor welke avond u zich aanmeldt. Deelname is zonder kosten. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.


Veel gezocht