Deloitte marktleider bij woningcorporaties

29-01-2010 07:00

In de Governance Code Woningcorporaties is vastgelegd dat de raad van commissarissen de externe accountant benoemt en de beloning van de externe accountant vaststelt. De raad van commissarissen laat zich daartoe door het bestuur adviseren (Principe IV.2 en Uitwerkingsbepalingen IV.2.1 - IV.2.4. over de Rol, benoeming, beloning en beoordeling van het functioneren van de externe accountant).

Op basis van de jaarlijkse Verantwoordingsinformatie heeft het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV) voor alle woningcorporaties informatie over de controlerende accountants. Hieruit blijkt dat, over het verslagjaar 2008, Deloitte met 180 corporaties marktleider is.

De aantallen van PWC, Ernst & Young en BDO liggen met respectievelijk 69, 68 en 63 corporaties dicht bij elkaar. Daarna volgen KPMG en Berk met respectievelijk 31 en 5 corporaties. De restcategorie van 14 corporaties wordt bediend door 11 kleinere accountantsorganisaties.

Ook bezien vanuit het totale aantal verhuureenheden is Deloitte marktleier en PWC tweede. De rest van de rangorde op basis van het aantal verhuureenheden verschilt met de rangorde op basis van het aantal corporaties en is als volgt: KPMG, Erns & Young, BDO, Berk, overig.

Zie de website van het CFV voor meer informatie.


Veel gezocht