Congres leiderschap "Gevraagd? Leiderschap met passie tussen mensen": video-impressie

25-11-2016 08:34

Op 24 november jl. organiseerden VTW, Aedes en NVBW het middagcongres "Gevraagd? Leiderschap met passie tussen mensen". De centrale vraag waar ruim 250 bestuurders en toezichthouders over spraken was: ‘Welk type leiderschap moeten we tonen of verder ontwikkelen, met het oog op de toekomst?’ 

De onderstaande video geeft een impressie van het middagcongres over leiderschap met aan het woord enkele congressprekers.

De middag werd geopend met de voorzitters van de VTW, Aedes en NVBW met hun bespiegelingen over hun eigen leiderschap. Karin van Dreven, bestuurder van Haag Wonen, presenteerde vervolgens de uitkomsten van de drie voorafgaande rondetafelgesprekken en de daaraan verbonden Q-test waarin meningen zijn gepeild van bestuurders en commissarissen over leiderschap.

Vervolgens kwamen verschillende sprekers aan het woord. Zo ging Pauline van der Meer Mohr (bestuurder) in op transparantie voor leiders, Sander Bais (theoretisch natuurkundige) over hoe 'verandering de enige constante is', René Weijers (zelfstandig bestuursadviseur) over hoe twijfel kan helpen het goede gesprek te organiseren en Marion Gout (directeur medisch specialisten) sprak over het volgen van het eigen morele kompas. De dag werd afgesloten met een gesproken column van Winnie Terra (voorzitter huurdersvereniging) over de toekomstige huurder én zang van NVBW voorzitter Leo Hendriks.

Lees meer
Essay van Karin van Dreven ter voorbereiding op het congres
Interview met Karin van Dreven in de e-NIEUWS over rondetafelbijeenkomsten leiderschap
Interview met Martijn van Loor  n.a.v. rondetafelbijeenkomst leiderschap
Interview met Elly Weel n.a.v. rondetafelbijeenkomst leiderschap
Verslag rondetafelbijeenkomst 24 juni 2016
Verslag rondetafelbijeenkomst 2 september 2016
Verslag rondetafelbijeenkomst 9 september 2016


Veel gezocht