Commissie evalueert Governancecode Woningcorporaties

15-05-2014 11:57

Aedes en de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW) evalueren en vernieuwen de Governancecode Woningcorporaties. In deze code staan richtlijnen voor goed bestuur voor bestuurders en toezichthouders van woningcorporaties. Bij het ingaan van de code in 2006 is afgesproken dat er elke drie jaar een evaluatie plaatsvindt. De laatste evaluatie was in 2011.

Commissie
De commissie die de code dit jaar evalueert bestaat uit hoogleraar Mijntje Lückerath-Rovers (onafhankelijk voorzitter), VTW-bestuursleden Denise Bakker en Marian Louppen en Aedes-bestuursleden Maria Molenaar en Rob Haans. Deze evaluatie en de ontwikkelingen in de sector moeten leiden tot een nieuwe versie van de Governancecode.

Mening leden
De commissie vraagt leden van Aedes en de VTW na de zomer naar hun mening over de code. Ook bevindingen en ervaringen van onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken, CFV, WSW, SVWN en de Woonbond zijn onderdeel van de evaluatie. Verder neemt de commissie de aanbevelingen mee uit het Aedes-rapport Toezicht met Bite en het VTW-advies Verbetering kwaliteit intern toezicht woningcorporaties. Dat geldt ook voor het advies van de Commissie Halsema en het eindrapport van de Parlementaire Enquête Woningcorporaties.

Najaar
De commissie presenteert de vernieuwde GovernanceCode Woningcorporaties dit najaar tijdens het congres van Aedes en de algemene vergadering van de VTW.


Veel gezocht