Commissarissen Vestia worden lid van VTW

20-06-2012 04:59

De leden van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Vestia worden per 1 juli 2012 lid van de Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties (VTW). Het lidmaatschap past bij de behoefte van Vestia aan een verdere professionalisering van het interne toezicht. Vestia verhuurt zo’n 89.000 woningen in Nederland, verdeeld over 15 lokale woningcorporaties.

Albert Kerssies, directeur van de VTW: “Wij verwelkomen de Vestia-commissarissen van harte als nieuw lid van onze vereniging. Wij geven commissarissen van grote en kleine corporaties ondersteuning en advies op alle aspecten van toezicht. Daardoor is er de laatste jaren binnen de sector een zichtbare professionaliseringsslag gemaakt.” Met de toetreding van de Vestia-commissarissen vertegenwoordigen de leden van de VTW inmiddels 95% van het bezit van woningcorporaties in Nederland.

Ondersteuning voor interne toezichthouders
Gerard Erents, interim-bestuurder van Vestia: “De VTW heeft zich de laatste jaren bewezen als kundige organisatie op het gebied van intern toezicht bij corporaties. Ook voor Vestia geldt dat commissarissen waar mogelijk moeten worden ondersteund bij het uitoefenen van hun taak. Die wordt in toenemende mate ingewikkeld, als gevolg van economische ontwikkelingen, een moeilijke woningmarkt en een veranderende corporatiesector. De VTW is een partij waar commissarissen daadwerkelijk wat aan hebben. Dat komt ook de corporatie ten goede.”

---

Noot voor de redactie:

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Albert Kerssies, directeur VTW.

Telefoon: 030 - 25 25 784
Mobiel: 06 - 29 60 67 02
E-mail: a.kerssies@vtw.nl


Veel gezocht